Photobucket
Sixteen Stories ;D
click on the dropdown menu to navigate through this blog

THE BURNING DISIRE ;D
Saturday, June 25, 2011 ★ 4:18 AM │ (2) angels



" sesungguhnya manusia yang hidup tanpa masalah itu seolah olah dia mati :)

ALLAH tidak akan memberikan hambanya dugaan diluar batas kemampuan hambanya :)
dah terang lagi bersuluh, semua manusia tentu ada masalah masing masing kan ? sedang Rasullullah sendiri mempunyai masalah. hamba ALLAH yang teragung itu tidak pernah lekang dari masalah. jadi apatah lagi kita ni sebagai hamba yang amat lemah ni kan? "




" kadang kadang bila kita dalam masalah kita akan salahkan takdir salahkan diri sendiri salahkan org tu salahkan org ni. aku pun macam tu juga. tapi kita tak pernah sedar takda sesiapa pun dalam dunia ni inginkan masalah. tapi itu semua takdir kita sendiri sebenarnya. kita boleh cuba untuk halang takdir tapi kita tak akan berjaya untuk halang takdir. :') betapa kuasanya ALLAH itu. betapa sayang nya ALLAH kat kita. kadang kadang tanpa kita sedar di sebalik masalah tu mesti ada hikmahnya kan? jadi bersyukur lah kerana kita mempunyai masalah dan kita bukan 'mati' orang yang cakap dia tiada masalah LANGSUNG sebenarnya dia mati :'). "















" aimi amira :) so you have to be strong!
i know you can face it.
even i'm not the best to make you calm but i will try my best to do that.
because i love you friend :')
aimi, jadilah seseorang 'hidup' bukan yang 'mati' get it? "


dipetik dari nadiah zulkefli :')


Nad, aku kuat sbb kau kuat
terima kasih kau dah gain balik semangat aku
kalau lahh kita boleh jumpa hari2
sumpah aku cakap aku bahagia :')
tapi belum smpai rezeki kita lagi right ?
sorry sbb dh lama tak skype dgn kau
aku janji lepas PMR kita skype smpai lebam kayy ? :'D


aku tanak jadi org yg MATI
aku tanak biar aku tenggelam dlm hidup aku sendiri
yes, i must wake up from all this (!)
aku punn yakin yg kau KUAT right ?
kau pasti boleh nak tangani semua problems
I`ll always lend my ears for you sayang :')
memng kita tak boleh nak salahkan org lain
tapi kita mmg tak boleh lari dari semua ni kan ?
yeahh, asl org buat kita sikit dah cakap mcm2
maybe disebalik kejahatn tuhh ade tersimpul kebaikan :')
satu kaki kita lari, sejuta kaki masalah akan kejar kita balik.


AIMI AMIRA SAYANG NURNADIAH <3
kITA SAHABAT SAMPAI PEJAM MATA KAN ? :')




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Meet the big beauty boss

I am Aimi and this is my blog, it's mine. In this very little space from the World Wide Web, this could be the only place where in i can have my freedom to express myself, rant whenever i wanted to, post non-sense shit, type asdfghjkl until i get tired like an idiot. I mean, who the hell in the world, uhmm (except me) would do that effin thing? of course no one. EXCEPT ME.Alright, you've got it. I really am an idiot. okay? and you've got any problems with that? kiss my fist. Actually i'm just sixTEEN and i don't act like what normal teen girls do. I'm weird and i like crazy things. I like the smell of an old book, I can cry if I hear a sad songs, I always fall for people that I can't have.. and i blah blah, i blah too.. enough. bye byee! You may click links and contact to befriend with me.Thanks !
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Join the conversation at ShoutMix
Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Siti Nurshahira Lyana Chowder Mustaqeem Fyna Zailani Raja Sharul Nizam Nur Azmariza Fana Nani Afiffah Riduan Izan Mikami Fadzira Roslan Dahri Hadri Faros Faizdnor Nadiah Zulkefli Nurul Diyana Akbar Azman




Facebook Aimi Amira
Twitter Aimimod
Blogskin nurul ain
THE BURNING DISIRE ;D
Saturday, June 25, 2011 ★ 4:18 AM │ (2) angels



" sesungguhnya manusia yang hidup tanpa masalah itu seolah olah dia mati :)

ALLAH tidak akan memberikan hambanya dugaan diluar batas kemampuan hambanya :)
dah terang lagi bersuluh, semua manusia tentu ada masalah masing masing kan ? sedang Rasullullah sendiri mempunyai masalah. hamba ALLAH yang teragung itu tidak pernah lekang dari masalah. jadi apatah lagi kita ni sebagai hamba yang amat lemah ni kan? "




" kadang kadang bila kita dalam masalah kita akan salahkan takdir salahkan diri sendiri salahkan org tu salahkan org ni. aku pun macam tu juga. tapi kita tak pernah sedar takda sesiapa pun dalam dunia ni inginkan masalah. tapi itu semua takdir kita sendiri sebenarnya. kita boleh cuba untuk halang takdir tapi kita tak akan berjaya untuk halang takdir. :') betapa kuasanya ALLAH itu. betapa sayang nya ALLAH kat kita. kadang kadang tanpa kita sedar di sebalik masalah tu mesti ada hikmahnya kan? jadi bersyukur lah kerana kita mempunyai masalah dan kita bukan 'mati' orang yang cakap dia tiada masalah LANGSUNG sebenarnya dia mati :'). "















" aimi amira :) so you have to be strong!
i know you can face it.
even i'm not the best to make you calm but i will try my best to do that.
because i love you friend :')
aimi, jadilah seseorang 'hidup' bukan yang 'mati' get it? "


dipetik dari nadiah zulkefli :')


Nad, aku kuat sbb kau kuat
terima kasih kau dah gain balik semangat aku
kalau lahh kita boleh jumpa hari2
sumpah aku cakap aku bahagia :')
tapi belum smpai rezeki kita lagi right ?
sorry sbb dh lama tak skype dgn kau
aku janji lepas PMR kita skype smpai lebam kayy ? :'D


aku tanak jadi org yg MATI
aku tanak biar aku tenggelam dlm hidup aku sendiri
yes, i must wake up from all this (!)
aku punn yakin yg kau KUAT right ?
kau pasti boleh nak tangani semua problems
I`ll always lend my ears for you sayang :')
memng kita tak boleh nak salahkan org lain
tapi kita mmg tak boleh lari dari semua ni kan ?
yeahh, asl org buat kita sikit dah cakap mcm2
maybe disebalik kejahatn tuhh ade tersimpul kebaikan :')
satu kaki kita lari, sejuta kaki masalah akan kejar kita balik.


AIMI AMIRA SAYANG NURNADIAH <3
kITA SAHABAT SAMPAI PEJAM MATA KAN ? :')




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST