Photobucket
Sixteen Stories ;D
click on the dropdown menu to navigate through this blog

CERITA CINTA :')
Tuesday, October 11, 2011 ★ 8:13 AM │ (0) angels


hari first sch adelah hari yg mendebarkan bg semua orang,
ini lahh yg berlaku kepada mia yg merupakan pelajar form 1 sch teluk intan
hadirnya dia sebatang kara tiada sorg punn rakan sch rendah yg sch bersamanya


1 Kenanga adelah kelas yg bakal didudukinya
dia melangkah dgn penuh yakin dan berani
matanya melilau mencari tempat kosong untuknya
" yeahh itu dia " tempat disebelah murid yg bernama nurin
nurin adelah pelajar yg sgt diam dlm kelas
mia duduk dgn sopan di dalam kelas
matanya kemudian melilau melihat muka rakan sekelasnya yg lain
apabila dia memusingkan kepalanya ke belakang

tibatiba.

" Hai Mia "
# senyumannya mcm pernah dilihat

" Ouh hai "

rupe-2nya lelaki yg menegurnya tadi itu adelah orang yg pernah dia diminatinya dulu iaitu Aiman
mereka sama-2 menaruh hati smpai sch menengah
Namun cinta mereka putus di tengah jalan
tak tahu mengape, tapi perasaan Mia semakin pudar kepadanya

Aiman terus menanti Mia smpai mereka naik ke form 2

sewaktu form 2 , Mia semakin lupa akan Aiman
kadang-2 dia terpikir

" jahatnya aku "

tapi perasaan itu pergi tanpa dijemput
semua mcg yg Aiman beri kepadanya tidak dihiraukan lagi


waktu ini Mia sudah mempunyai seorang abg angkat iaitu Atif yg berumur 17 tahun
tetapi akibat kelekaannya sendiri abg angkatnya kini menaruh hati kepadanya
dia juga sudah mula suka akan abg angkatnya itu

4/4/2009

tarikh yg menyatukan mereka berdua
pelbagai dugaan yg mereka lalui
tetapi mereka tempuh semuanya bersama

dlam pada mereka bercinta,
Mia semakin akrab dgn rakan sekelasnya yg majoritinya lelaki
mereka semua sgt sporting dan peramah

sewaktu Mia sdg buat kerja sekolah,
seorang lelaki dtg kepadanya

" Mia "

" Ouhh haiii "

" buat ape nihh ? "

" buat kerja sch lahh "

" aku kan dah clash dgn gf aku "

" habis tuhh suka lahh ? "

" entahhh "

" kau nihh pelik lahh, gaduh murung, clash suka -,- "

" dia yg mntak clash "

" takpe bunga bukan sekuntum "

tanpa disedari perbualan mereka bertambah mesra
sehingga lelaki yg bernama Asyraf itu berkata

" dah lahh liya , aku dah ade kawan baru nak mengadu, kau asek busy je dgn bf kau je "

" suka hati kau lahh asyraf "

Mia tersentak mendengarnya
dia tidak menyangka perbualan yg tak smpai 1 hari itu boleh mmbuatkan mereka berdua jadi akrab

Hari demi hari, minggu demi minggu berlalu,
hubungan mereka seperti isi dgn kuku
Asyraf melayan kerenah Mia dgn baik sekali
Mia tahu Asyraf menyayanginya tapi Mia sikit punn tade perasaan terhadapnya
Asyraf selalu membelikan makann untuknya pada waktu rehat
Asyraf selalu mengikat tali kasutnya apbila terbuka
Asyraf selalu menghapuskan air matanya apabila dia sedih
Asyraf sanggup buat ape sahaja asalkan Mia gembira :)
Asyraf sanggup menyanyi live depan Mia atas permintaannya
walaupun begitu Mia menyakinkan dirinya yg dia tidak akn pernah suka dgn Asyraf
kerana cintanya kepada Atif

Form 2 berlalu dgn pantas
kini Form 3 adelah tahun yg paling penting buat mereka semua
PMR bakal ditempuhinya.

Hari first sch dipenuhi dgn air mata
kerana Atif sudah menamatkan pengajiannya dan dia kini tidak lagi 1 kelas dgn asyraf
hidupnya kini sunyi tanpa gelak tawa yg dulu
hatinya bertambah sebak kerana selepas 2 minggu persekolahan Asyraf masih lagi tidak menegurnya
sehingga lahh Mia menerima sepucuk surat daripada Asyraf

" semenjak hari pertama aku masuk sch, aku rase ade something yg missing,
kehilanganmu amat dirasai Mia, itulahh dulu bila ade tanak hargai
bila dah takde baru nak menyesal, sorry "

air mata Mia terus mengalir dgn deras ketika itu
hatinya melonjak kegembiraan kerana mengenangkan Asyraf masih mengingatinya lagi
persahabtan diaorg berjalan seperti biasa.
hubungan Mia dgn Atif semakin renggang dan akhirnya mereka mmbawa haluan hidup masing-2

4/3/2011

hari yg paling bahgia dalam hidup Mia dan Asyraf
persahabtan yg terjalin dulu kini mnjadi percintaan
hati Mia berasa serba salah dgn Atif,
bukan niatnya ingin mmpermainkan Atif
tetapi akibat perangainya dan perangai ibu-2nya di sekolah yg terlalu mengongkong Mia
tetapi smpai sekarang Mia tak pernah mmberitahu Atif sbb kenape Mia mintak putus hubungan

pada pertengahan bulan, Mia dikejutkan dgn berita bahawa Asyraf couple dgn orang lain
hatinya sebak seketika
dia bersua muka sendiri dgn Asyraf

" yeaa mmg aku suka dia punn "

" and now kau pilih aku atau dia "

" aku sayang kau "

" kau tipu "

" takk, betol lahh "

" pilih, tak punn kita clash dn kau boleh terus couple dgn dia "

Asyraf terus terdiam dn terus mengalihkan pandangannya ketempat lain
Mia menoleh kearahnya dan dia melihat
Asyraf sedang memejam matanya dgn erat seperti sedang menahan air matanya
Mia terus beredar dari situ dan akhirnya Asyraf tetap memilih Mia
Perjalann mereka diteruskan lagi

Asyraf kini rapat dgn 2 orang budak form 4
Mia akui dia cemburu
tapi dia tahu yg dia tade hak ingin menghalang Asyraf untuk berkawan dgn sesiapa saje
Namun, perasaan cemburunya itu tidak dihiraukan oleh Asyraf
Mulai saat itu Mia menyedari yg perangai Asyraf semakin lama semakin berubah
dia cuba berpikiran positif

TRIAL sedang berlangsung,
Asyraf mmberi sepucuk surat kepada Mia

" Nuramia <3 ,

Teringat selalu wajah kekasihku
Saatku menuai lagu cuba engkau dengarkan
kutuaikan nada lirik lagu sederhana
kuceritakan kisah tentang kita
(; Good Luck PCB , ILYSM.
Tenang sayang kita pasti berjaya bersama
yakinlah dgn diri sndiri
jangan mengalah :)

GOODLUCK :) "

walaupun hanya secebis kertas
semangat yg dulunya luntur kini semakin pekat dalam dirinya

namun kegembiraanya tidak kekal lama
semasa cuti raya selama seminggu
Asyraf berubah dgn mendadak
selepas dia pulang dari kampunya di pahang,
dia sudh tidak reply text Mia
Mia risau dgnnya
hatinya tak tenang memikirkanya
sehinggalah suatu malam

" kenape tak rep mcg ? "

" aku busy lahh "

" takan setiap hari ? "

" ealahhh "

" aku je yg jaga perasaan kau , kau ade ? "

" perlu ke jaga perasaan kau ? "

Mia seolah-2 tidak percaya dgn ape yg berlaku
hatinya sebak mmbaca sms yg dikirimkan oleh Asyraf
air matanya diseka perlahan-2
kesedihannya ditambah lagi dgn cerita bahawa
Asyraf suka seorang perempuan yg bernama Safira

lagi beberapa bulan sahaja lagi nak PMR
air matanya tak pernah berhenti
senyumannya semuanya palsu
rakan-2nya yg lain cuba menaikkan semangatnya kembali

setelah beberapa minggu hubungannya dgn Asyraf pulih kembali
namun ianya tidak lama apabila Mia terbaca satu mail Asyraf yg melayan semua perempuan dalam FB nyaa, mintak nombor dan,

" imissyou "

" imissyoutoo "


niat Mia untuk berbaik terus dgn Asyraf terbatal serta merta
Asyraf mmberitahunya bahawa dia takan layan tetapi dibelakang Mia Asyraf curang
sekarang mia hanya menunggu masa ingin bercakap dgn Asyraf sendiri
hatinya sudah cukup sabar dgn perangai Asyraf

" Mia, cuba kau pikir baru 7 bulan korg bersama
dah macm-2 dia buat dekat kau, belum setahun Mia "

" Lelaki mcm dia banyak dekat dlam dunia nii,
cari lelaki yg sush nak dijumpa "

" aku kesian dgn kau, kau syg dia tapi dia buat kau mcm bangang je "

" leave him Mia ! "

inilahh kata-2 yg Mia terima drpda rakan2nya
bg dia rakan-2nya adelah yg terbaik
sekarang Mia tnggal menunggu masa untuk slow talk dgn Asyraf face to face

" To all my friends , thank you for giving me advise okayy "
kata Mia

" aku rindu dia yang dulu, kenape dia kene berubah ? "
" dia tak pernah nak faham aku "
" kenape aku ditakdirkan jumpa dia kalau bukan untuk mencintai "
" dan kenape aku mencintai kalau harus berpisah "
" aku dah tak kuat, hati aku dah penat berharap "
" tapi aku tetap tak bolehh, aku tetap paksa hati aku untuk tunggu dia berubah "
" smpai sekarang dia tak berubah punn "
" aku buntu "
" aku nak dia tahu yang aku sayangg dia walaupunn hati aku sakit "
" aku benci perasaan ni, tolong bwak ia pergi jauh "
" aku dah tanak dia "
" dan aku pasti dia jugak tanak aku "
" dan takan ade cinta dia lepas nii "

inilahh yg Mia pikir hari-2
inilah perkataan yg dia ungkapkan hari-2 di hadapan kawan-2nya
air mata nya dah banyak terbuang
tapi tade setitik punn yg mendatangkan keinsafan dan kesedaran kpd asyraf
dia hanya mmpu berdoa kepada Allah agar terus diberikan kekuatan :'>


" Bestfriend tak boleh jadi boyfriend "
- Raihana



diadaptasi daripada kehidupan sebenar
AimiAmira <3





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Meet the big beauty boss

I am Aimi and this is my blog, it's mine. In this very little space from the World Wide Web, this could be the only place where in i can have my freedom to express myself, rant whenever i wanted to, post non-sense shit, type asdfghjkl until i get tired like an idiot. I mean, who the hell in the world, uhmm (except me) would do that effin thing? of course no one. EXCEPT ME.Alright, you've got it. I really am an idiot. okay? and you've got any problems with that? kiss my fist. Actually i'm just sixTEEN and i don't act like what normal teen girls do. I'm weird and i like crazy things. I like the smell of an old book, I can cry if I hear a sad songs, I always fall for people that I can't have.. and i blah blah, i blah too.. enough. bye byee! You may click links and contact to befriend with me.Thanks !
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Join the conversation at ShoutMix
Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Siti Nurshahira Lyana Chowder Mustaqeem Fyna Zailani Raja Sharul Nizam Nur Azmariza Fana Nani Afiffah Riduan Izan Mikami Fadzira Roslan Dahri Hadri Faros Faizdnor Nadiah Zulkefli Nurul Diyana Akbar Azman




Facebook Aimi Amira
Twitter Aimimod
Blogskin nurul ain
CERITA CINTA :')
Tuesday, October 11, 2011 ★ 8:13 AM │ (0) angels


hari first sch adelah hari yg mendebarkan bg semua orang,
ini lahh yg berlaku kepada mia yg merupakan pelajar form 1 sch teluk intan
hadirnya dia sebatang kara tiada sorg punn rakan sch rendah yg sch bersamanya


1 Kenanga adelah kelas yg bakal didudukinya
dia melangkah dgn penuh yakin dan berani
matanya melilau mencari tempat kosong untuknya
" yeahh itu dia " tempat disebelah murid yg bernama nurin
nurin adelah pelajar yg sgt diam dlm kelas
mia duduk dgn sopan di dalam kelas
matanya kemudian melilau melihat muka rakan sekelasnya yg lain
apabila dia memusingkan kepalanya ke belakang

tibatiba.

" Hai Mia "
# senyumannya mcm pernah dilihat

" Ouh hai "

rupe-2nya lelaki yg menegurnya tadi itu adelah orang yg pernah dia diminatinya dulu iaitu Aiman
mereka sama-2 menaruh hati smpai sch menengah
Namun cinta mereka putus di tengah jalan
tak tahu mengape, tapi perasaan Mia semakin pudar kepadanya

Aiman terus menanti Mia smpai mereka naik ke form 2

sewaktu form 2 , Mia semakin lupa akan Aiman
kadang-2 dia terpikir

" jahatnya aku "

tapi perasaan itu pergi tanpa dijemput
semua mcg yg Aiman beri kepadanya tidak dihiraukan lagi


waktu ini Mia sudah mempunyai seorang abg angkat iaitu Atif yg berumur 17 tahun
tetapi akibat kelekaannya sendiri abg angkatnya kini menaruh hati kepadanya
dia juga sudah mula suka akan abg angkatnya itu

4/4/2009

tarikh yg menyatukan mereka berdua
pelbagai dugaan yg mereka lalui
tetapi mereka tempuh semuanya bersama

dlam pada mereka bercinta,
Mia semakin akrab dgn rakan sekelasnya yg majoritinya lelaki
mereka semua sgt sporting dan peramah

sewaktu Mia sdg buat kerja sekolah,
seorang lelaki dtg kepadanya

" Mia "

" Ouhh haiii "

" buat ape nihh ? "

" buat kerja sch lahh "

" aku kan dah clash dgn gf aku "

" habis tuhh suka lahh ? "

" entahhh "

" kau nihh pelik lahh, gaduh murung, clash suka -,- "

" dia yg mntak clash "

" takpe bunga bukan sekuntum "

tanpa disedari perbualan mereka bertambah mesra
sehingga lelaki yg bernama Asyraf itu berkata

" dah lahh liya , aku dah ade kawan baru nak mengadu, kau asek busy je dgn bf kau je "

" suka hati kau lahh asyraf "

Mia tersentak mendengarnya
dia tidak menyangka perbualan yg tak smpai 1 hari itu boleh mmbuatkan mereka berdua jadi akrab

Hari demi hari, minggu demi minggu berlalu,
hubungan mereka seperti isi dgn kuku
Asyraf melayan kerenah Mia dgn baik sekali
Mia tahu Asyraf menyayanginya tapi Mia sikit punn tade perasaan terhadapnya
Asyraf selalu membelikan makann untuknya pada waktu rehat
Asyraf selalu mengikat tali kasutnya apbila terbuka
Asyraf selalu menghapuskan air matanya apabila dia sedih
Asyraf sanggup buat ape sahaja asalkan Mia gembira :)
Asyraf sanggup menyanyi live depan Mia atas permintaannya
walaupun begitu Mia menyakinkan dirinya yg dia tidak akn pernah suka dgn Asyraf
kerana cintanya kepada Atif

Form 2 berlalu dgn pantas
kini Form 3 adelah tahun yg paling penting buat mereka semua
PMR bakal ditempuhinya.

Hari first sch dipenuhi dgn air mata
kerana Atif sudah menamatkan pengajiannya dan dia kini tidak lagi 1 kelas dgn asyraf
hidupnya kini sunyi tanpa gelak tawa yg dulu
hatinya bertambah sebak kerana selepas 2 minggu persekolahan Asyraf masih lagi tidak menegurnya
sehingga lahh Mia menerima sepucuk surat daripada Asyraf

" semenjak hari pertama aku masuk sch, aku rase ade something yg missing,
kehilanganmu amat dirasai Mia, itulahh dulu bila ade tanak hargai
bila dah takde baru nak menyesal, sorry "

air mata Mia terus mengalir dgn deras ketika itu
hatinya melonjak kegembiraan kerana mengenangkan Asyraf masih mengingatinya lagi
persahabtan diaorg berjalan seperti biasa.
hubungan Mia dgn Atif semakin renggang dan akhirnya mereka mmbawa haluan hidup masing-2

4/3/2011

hari yg paling bahgia dalam hidup Mia dan Asyraf
persahabtan yg terjalin dulu kini mnjadi percintaan
hati Mia berasa serba salah dgn Atif,
bukan niatnya ingin mmpermainkan Atif
tetapi akibat perangainya dan perangai ibu-2nya di sekolah yg terlalu mengongkong Mia
tetapi smpai sekarang Mia tak pernah mmberitahu Atif sbb kenape Mia mintak putus hubungan

pada pertengahan bulan, Mia dikejutkan dgn berita bahawa Asyraf couple dgn orang lain
hatinya sebak seketika
dia bersua muka sendiri dgn Asyraf

" yeaa mmg aku suka dia punn "

" and now kau pilih aku atau dia "

" aku sayang kau "

" kau tipu "

" takk, betol lahh "

" pilih, tak punn kita clash dn kau boleh terus couple dgn dia "

Asyraf terus terdiam dn terus mengalihkan pandangannya ketempat lain
Mia menoleh kearahnya dan dia melihat
Asyraf sedang memejam matanya dgn erat seperti sedang menahan air matanya
Mia terus beredar dari situ dan akhirnya Asyraf tetap memilih Mia
Perjalann mereka diteruskan lagi

Asyraf kini rapat dgn 2 orang budak form 4
Mia akui dia cemburu
tapi dia tahu yg dia tade hak ingin menghalang Asyraf untuk berkawan dgn sesiapa saje
Namun, perasaan cemburunya itu tidak dihiraukan oleh Asyraf
Mulai saat itu Mia menyedari yg perangai Asyraf semakin lama semakin berubah
dia cuba berpikiran positif

TRIAL sedang berlangsung,
Asyraf mmberi sepucuk surat kepada Mia

" Nuramia <3 ,

Teringat selalu wajah kekasihku
Saatku menuai lagu cuba engkau dengarkan
kutuaikan nada lirik lagu sederhana
kuceritakan kisah tentang kita
(; Good Luck PCB , ILYSM.
Tenang sayang kita pasti berjaya bersama
yakinlah dgn diri sndiri
jangan mengalah :)

GOODLUCK :) "

walaupun hanya secebis kertas
semangat yg dulunya luntur kini semakin pekat dalam dirinya

namun kegembiraanya tidak kekal lama
semasa cuti raya selama seminggu
Asyraf berubah dgn mendadak
selepas dia pulang dari kampunya di pahang,
dia sudh tidak reply text Mia
Mia risau dgnnya
hatinya tak tenang memikirkanya
sehinggalah suatu malam

" kenape tak rep mcg ? "

" aku busy lahh "

" takan setiap hari ? "

" ealahhh "

" aku je yg jaga perasaan kau , kau ade ? "

" perlu ke jaga perasaan kau ? "

Mia seolah-2 tidak percaya dgn ape yg berlaku
hatinya sebak mmbaca sms yg dikirimkan oleh Asyraf
air matanya diseka perlahan-2
kesedihannya ditambah lagi dgn cerita bahawa
Asyraf suka seorang perempuan yg bernama Safira

lagi beberapa bulan sahaja lagi nak PMR
air matanya tak pernah berhenti
senyumannya semuanya palsu
rakan-2nya yg lain cuba menaikkan semangatnya kembali

setelah beberapa minggu hubungannya dgn Asyraf pulih kembali
namun ianya tidak lama apabila Mia terbaca satu mail Asyraf yg melayan semua perempuan dalam FB nyaa, mintak nombor dan,

" imissyou "

" imissyoutoo "


niat Mia untuk berbaik terus dgn Asyraf terbatal serta merta
Asyraf mmberitahunya bahawa dia takan layan tetapi dibelakang Mia Asyraf curang
sekarang mia hanya menunggu masa ingin bercakap dgn Asyraf sendiri
hatinya sudah cukup sabar dgn perangai Asyraf

" Mia, cuba kau pikir baru 7 bulan korg bersama
dah macm-2 dia buat dekat kau, belum setahun Mia "

" Lelaki mcm dia banyak dekat dlam dunia nii,
cari lelaki yg sush nak dijumpa "

" aku kesian dgn kau, kau syg dia tapi dia buat kau mcm bangang je "

" leave him Mia ! "

inilahh kata-2 yg Mia terima drpda rakan2nya
bg dia rakan-2nya adelah yg terbaik
sekarang Mia tnggal menunggu masa untuk slow talk dgn Asyraf face to face

" To all my friends , thank you for giving me advise okayy "
kata Mia

" aku rindu dia yang dulu, kenape dia kene berubah ? "
" dia tak pernah nak faham aku "
" kenape aku ditakdirkan jumpa dia kalau bukan untuk mencintai "
" dan kenape aku mencintai kalau harus berpisah "
" aku dah tak kuat, hati aku dah penat berharap "
" tapi aku tetap tak bolehh, aku tetap paksa hati aku untuk tunggu dia berubah "
" smpai sekarang dia tak berubah punn "
" aku buntu "
" aku nak dia tahu yang aku sayangg dia walaupunn hati aku sakit "
" aku benci perasaan ni, tolong bwak ia pergi jauh "
" aku dah tanak dia "
" dan aku pasti dia jugak tanak aku "
" dan takan ade cinta dia lepas nii "

inilahh yg Mia pikir hari-2
inilah perkataan yg dia ungkapkan hari-2 di hadapan kawan-2nya
air mata nya dah banyak terbuang
tapi tade setitik punn yg mendatangkan keinsafan dan kesedaran kpd asyraf
dia hanya mmpu berdoa kepada Allah agar terus diberikan kekuatan :'>


" Bestfriend tak boleh jadi boyfriend "
- Raihana



diadaptasi daripada kehidupan sebenar
AimiAmira <3





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST