Photobucket
Sixteen Stories ;D
click on the dropdown menu to navigate through this blog

GUIDER
Saturday, August 11, 2012 ★ 10:24 AM │ (0) angels




Bismillahirrahmanirrahim..

Saat anda membawa AlQuran
Syaitan biasa biasa saja

Saat anda membukanya
Syaitan mulai curiga

Saat anda membacanya
Syaitan resah dan gelisah

Saat anda memahaminya
Syaitan mulai kejang

Saat anda mengamalkannya sehari hari
Syaitan menghadapi stroke


Kadang kadang kita tak sedar ape yang kite buat tuu salah. Ape yg kite buat tuu tak betul. dan ape yang kite buat tuu boleh buat beberapa keping hati terluka. Kita sungguh tak mampu nak cegah apabila smuanya dah berlaku. Disaat dugaan datang kita mengeluh. Jarang sekali kita gembira melainkan berpura pura ketawa dan senyum kerana ingin menyembunyikan air mata :') Disaat susah benda pertama yang kita ingat mesti lah Allah. tapi bila senang, boleh kita jamin yang bnda pertama kita ingat ialah Allah ? Tak kan. 


Kadang kadang Allah beri kita hujan dan petir, kita tertanya tanya kemana perginya matahari tetapi rupenya rupenya Allah beri kita pelangi :) Maka percayalah bahawa jalan Allah itu sungguh indah. Perubahan sebenarnya baik. cuma manusia yang tak pandai nak mengawal pemikiran mereka terhadap benda benda positif. 


Allah tahu segala galanya
Walaupun doa kau bisu

Allah dengar segala galanya 
walaupun kau tidak meminta

Tak perlu meminta pun
Allah sedia tahu ape yang kau inginkan

Tapi kenapa kene meminta?
Kerana itu tanda seorang hamba :)




Dekat Basis Ain dengan Ayun yang jaga aku. Bukan pastikan aku makan mandi tidur smua tuu. Tapi tolong jaga aku supaya selalu stick on at the right path :) Syukran. Aku takdelah sempurna mana. takde lah baik mana. Aku orang biasa. Macam orang lain. Tak selalu istiqamah dan tak selalu betul dan tak selalu baik. Cuma aku tabik dekat orang yang selalu istiqamah dalam ibadah dan sentiasa jaga pergaulan dorang. Macam Farina. Dia baik sangat. Segalanya dia jaga. Segalanya dia kawal. Dengan itu Allah bagi ganjaran yang semua orang nak iaitu terus stay dalam ranking number 1 dalam batch form 4 :'D Dan kedatangan kakak kakak faci dari UK hari tuu dah buat banyak hati yang terbuka. Mereka pandai. Mereka belajar dekat overseas tetapi mereka tetap tak jemu mengkaji AlQuran dan sejarah islam. Sehinggakan mereka menangis ketika menceritakan tentang pengorbanan Rasullulah :) Betapa cintanya mereka dekat Islam. Alquran diaorg bawak everywhere. Dalam phone pun ade app AlQuran.


" Akak dulu takdelah baik mcm ni. Tapi sbb ade something yg berlaku dekat akak smpai akak akhirnya jadi mcm ni :) Setiap orang yang pergi overseas dan berubah mesti ade turning point masing masing. mesti ade kisah disebaliknya. kalau korang kaji AlQuran dan Ma'thurat korang akan rasa nak baca hari hari sbb alangkah indahnya kalau Allah makbulkan setiap doa yang korang baca tuu :D "


" Abang the only one student Malaysia yang amik Air Space dekat London. Abang baik macam ni pun belum tentu lagi masuk syurga "





Ireland or United Kingdom one day. InshaAllah Amin..




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Meet the big beauty boss

I am Aimi and this is my blog, it's mine. In this very little space from the World Wide Web, this could be the only place where in i can have my freedom to express myself, rant whenever i wanted to, post non-sense shit, type asdfghjkl until i get tired like an idiot. I mean, who the hell in the world, uhmm (except me) would do that effin thing? of course no one. EXCEPT ME.Alright, you've got it. I really am an idiot. okay? and you've got any problems with that? kiss my fist. Actually i'm just sixTEEN and i don't act like what normal teen girls do. I'm weird and i like crazy things. I like the smell of an old book, I can cry if I hear a sad songs, I always fall for people that I can't have.. and i blah blah, i blah too.. enough. bye byee! You may click links and contact to befriend with me.Thanks !
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Join the conversation at ShoutMix
Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Siti Nurshahira Lyana Chowder Mustaqeem Fyna Zailani Raja Sharul Nizam Nur Azmariza Fana Nani Afiffah Riduan Izan Mikami Fadzira Roslan Dahri Hadri Faros Faizdnor Nadiah Zulkefli Nurul Diyana Akbar Azman




Facebook Aimi Amira
Twitter Aimimod
Blogskin nurul ain
GUIDER
Saturday, August 11, 2012 ★ 10:24 AM │ (0) angels




Bismillahirrahmanirrahim..

Saat anda membawa AlQuran
Syaitan biasa biasa saja

Saat anda membukanya
Syaitan mulai curiga

Saat anda membacanya
Syaitan resah dan gelisah

Saat anda memahaminya
Syaitan mulai kejang

Saat anda mengamalkannya sehari hari
Syaitan menghadapi stroke


Kadang kadang kita tak sedar ape yang kite buat tuu salah. Ape yg kite buat tuu tak betul. dan ape yang kite buat tuu boleh buat beberapa keping hati terluka. Kita sungguh tak mampu nak cegah apabila smuanya dah berlaku. Disaat dugaan datang kita mengeluh. Jarang sekali kita gembira melainkan berpura pura ketawa dan senyum kerana ingin menyembunyikan air mata :') Disaat susah benda pertama yang kita ingat mesti lah Allah. tapi bila senang, boleh kita jamin yang bnda pertama kita ingat ialah Allah ? Tak kan. 


Kadang kadang Allah beri kita hujan dan petir, kita tertanya tanya kemana perginya matahari tetapi rupenya rupenya Allah beri kita pelangi :) Maka percayalah bahawa jalan Allah itu sungguh indah. Perubahan sebenarnya baik. cuma manusia yang tak pandai nak mengawal pemikiran mereka terhadap benda benda positif. 


Allah tahu segala galanya
Walaupun doa kau bisu

Allah dengar segala galanya 
walaupun kau tidak meminta

Tak perlu meminta pun
Allah sedia tahu ape yang kau inginkan

Tapi kenapa kene meminta?
Kerana itu tanda seorang hamba :)




Dekat Basis Ain dengan Ayun yang jaga aku. Bukan pastikan aku makan mandi tidur smua tuu. Tapi tolong jaga aku supaya selalu stick on at the right path :) Syukran. Aku takdelah sempurna mana. takde lah baik mana. Aku orang biasa. Macam orang lain. Tak selalu istiqamah dan tak selalu betul dan tak selalu baik. Cuma aku tabik dekat orang yang selalu istiqamah dalam ibadah dan sentiasa jaga pergaulan dorang. Macam Farina. Dia baik sangat. Segalanya dia jaga. Segalanya dia kawal. Dengan itu Allah bagi ganjaran yang semua orang nak iaitu terus stay dalam ranking number 1 dalam batch form 4 :'D Dan kedatangan kakak kakak faci dari UK hari tuu dah buat banyak hati yang terbuka. Mereka pandai. Mereka belajar dekat overseas tetapi mereka tetap tak jemu mengkaji AlQuran dan sejarah islam. Sehinggakan mereka menangis ketika menceritakan tentang pengorbanan Rasullulah :) Betapa cintanya mereka dekat Islam. Alquran diaorg bawak everywhere. Dalam phone pun ade app AlQuran.


" Akak dulu takdelah baik mcm ni. Tapi sbb ade something yg berlaku dekat akak smpai akak akhirnya jadi mcm ni :) Setiap orang yang pergi overseas dan berubah mesti ade turning point masing masing. mesti ade kisah disebaliknya. kalau korang kaji AlQuran dan Ma'thurat korang akan rasa nak baca hari hari sbb alangkah indahnya kalau Allah makbulkan setiap doa yang korang baca tuu :D "


" Abang the only one student Malaysia yang amik Air Space dekat London. Abang baik macam ni pun belum tentu lagi masuk syurga "





Ireland or United Kingdom one day. InshaAllah Amin..




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST