Photobucket
Sixteen Stories ;D
click on the dropdown menu to navigate through this blog

KAWAN, MANA KAU PERGI?
Saturday, August 25, 2012 ★ 11:02 AM │ (0) angels

Assalamualaikum. Rindu. Rindu nak update blog dgn aktif mcm dulu. Sekarang aku sgt malas nak update. lagipun mmg takde org baca kan. So tak update ke update ke tiada siapa kisah. 




Untuk post kali ni aku nak cerita pasal someone. Someone yang tak pernah baca blog aku ataupun dia mmg taktau yg aku takde blog. Aku gelarkan someone ni sebagai " Encik Cilik ". Ye encik. Dia penghibur yg namanya belum naik di industri ni. Dia seorang yg sentiasa sokong artis Malaysia dan akan marah pada directioners dan bielibers. Okay ini lawak sangat. Aku pernah jumpa dia. Tapi hanya sekali. Itulah yang pertama dan mungkin itu yg terakhir.. kenapa ? Sbb dia berubah. Dia berubah untuk kali kedua. Kali pertama dia berubah. Aku diam sbb aku tiada rasa. Tapi buat kali kedua dia berubah. Aku tak boleh duduk diam. Sampai sekrang hati aku resah gelisah. Sbb aku fikir salah aku ke dia berubah? Sebab aku ke dia berubah? Aku ade buat salah ke dgn dia? Smpai sekarang aku masih fikir. Tapi sayang, tiada satu jawapan pun yang aku dapat. Dari mana aku kenal dia? Dari teknologi yang semakin ramai orang pakai. Aku risau sbb mungkin perasaan sayang sebagai seorang kawan tuu Allah dah kurniakan. Tapi sayang, Allah bagi pinjam dekat kami sekejap saje. Mungkin Allah ade rancangan yang lebih baik :)


" Sorry dah lama tak contact. Lepas ni aku takan lupa kau lagi. kau lah kawan dunia akhirat aku. Terima kasih sbb sudi kawan dgn aku dan banyak tolong aku :) "


Dulu, setiap kali aku on phone mesti text dia yang first tertera. Cuba bayangkan, bila kita dah lama tak pegang phone, dah lama tak contact dgn kawan baik kita dan tiba tiba bila on phone bila balik rumah ade text kawan baik kita dekat phone. Itu maknanya dia ingat kita walaupun kita takde. Tahu kan betapa gembiranya perasaan tu ? Yes perasaan dihargai. Sememangnya aku dah lama tak rasa perasaan tu. Allah bagi pinjam sekejap. Dan sekarang aku kembali dipandang tidak perlu :') Bila first time jumpa biaselah kalau kekok. Dan aku rasa sgt bodoh masa tu. K...


" Cepatlah balik.Buat aku senyum macam selalu :( "


Ya Allah.. bahagianya rasa dihargai * wipe tears * Tapi sekarang semua tuu hanya tinggal kenangan. Aku sendiri tak tau ape yang aku buat dan ape yang berlaku lepas kitaorg jumpa. Dia berubah dan mungkin juga aku berubah. Aku belum pernah rasa ade kawan jarak jauh yang boleh buat aku gelak tak ingat dunia. Kau lah yang pertama :) Tapi sayang, sekarang tiada sape lagi nak buat aku gelak. Yang nak cari pasal dgn aku. Selalu cari gaduh dgn aku. Yee, aku mengaku yang aku rindu kau. Rindu kau wahai stranger :'> Walaupun aku tau yang kau tak pernah hargai aku mcm mana aku hargai kau sekarang, dan mungkin kau juga tak akan pernah sgka yg aku akan hargai kau smpai mcm ni. Kalau kau tau pun kau akan rasa aku anoyying. Sbb kau suka cari pasal dgn aku. Dan aku rindu semua tu. 

Sekarang takde sape nak kacau kau bila kau dah tidur kan? Dan aku pun dah takan dgr suara mintak lempang kau lagi lepas ni. Mungkin sampai sini saje perhubungan kita, tapi persahabatan kita tetap smpai syurga :'> Aku harap lepas ni ade lagi sahabat yang dapat menggantikan kau. Sekarang aku hanya lihat kau rancak bertweet di timeline. mungkin kau tak pernah sedar yang kau  dah sakiti aku. Atau mungkin kau mmg tak pernah kisah pun. Aku bukan jatuh cinta. Cuma aku sayang persahabatan ni. 


Wahai Encik Cilik, terima kasih sbb dah invite aku. Dan mulakan persahabatan ni. Tapi sayang, kau yang mulakan dan kau akhirkannya sendiri. Aku tak marah. Cuma aku sedih dan kecewa. Lagi sedih bila kau langsung tak amik kisah dan buat macam takde ape pun berlaku. Mungkin ade salah silap aku yang mmbuat kan kau jadi mcm ni. Aku mintak maaf. Aku harap kau kembali. Sebab aku rindu kau. Satu saje harapan aku, aku harap kau ade masa hari lahir aku tiba nanti mcm mana aku ade bila hari lahir kau dulu :') InshaAllah doa aku takan putus untuk kau selagi hati aku masih berpegang pada persahabatan ni. Jaga diri, jaga iman. Semoga menjadi insan yang baik :) Kalau kau baca post ni dan kau dapat rasa yang ni mmg kau, call me okay :')


Ikhlas dari, 
your Personal Assistant  






Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Meet the big beauty boss

I am Aimi and this is my blog, it's mine. In this very little space from the World Wide Web, this could be the only place where in i can have my freedom to express myself, rant whenever i wanted to, post non-sense shit, type asdfghjkl until i get tired like an idiot. I mean, who the hell in the world, uhmm (except me) would do that effin thing? of course no one. EXCEPT ME.Alright, you've got it. I really am an idiot. okay? and you've got any problems with that? kiss my fist. Actually i'm just sixTEEN and i don't act like what normal teen girls do. I'm weird and i like crazy things. I like the smell of an old book, I can cry if I hear a sad songs, I always fall for people that I can't have.. and i blah blah, i blah too.. enough. bye byee! You may click links and contact to befriend with me.Thanks !
Tagboard
leave your message here and i'll pay you a visit later

Join the conversation at ShoutMix
Links & Contacts
the great escapes to a beautiful land


Siti Nurshahira Lyana Chowder Mustaqeem Fyna Zailani Raja Sharul Nizam Nur Azmariza Fana Nani Afiffah Riduan Izan Mikami Fadzira Roslan Dahri Hadri Faros Faizdnor Nadiah Zulkefli Nurul Diyana Akbar Azman




Facebook Aimi Amira
Twitter Aimimod
Blogskin nurul ain
KAWAN, MANA KAU PERGI?
Saturday, August 25, 2012 ★ 11:02 AM │ (0) angels

Assalamualaikum. Rindu. Rindu nak update blog dgn aktif mcm dulu. Sekarang aku sgt malas nak update. lagipun mmg takde org baca kan. So tak update ke update ke tiada siapa kisah. 




Untuk post kali ni aku nak cerita pasal someone. Someone yang tak pernah baca blog aku ataupun dia mmg taktau yg aku takde blog. Aku gelarkan someone ni sebagai " Encik Cilik ". Ye encik. Dia penghibur yg namanya belum naik di industri ni. Dia seorang yg sentiasa sokong artis Malaysia dan akan marah pada directioners dan bielibers. Okay ini lawak sangat. Aku pernah jumpa dia. Tapi hanya sekali. Itulah yang pertama dan mungkin itu yg terakhir.. kenapa ? Sbb dia berubah. Dia berubah untuk kali kedua. Kali pertama dia berubah. Aku diam sbb aku tiada rasa. Tapi buat kali kedua dia berubah. Aku tak boleh duduk diam. Sampai sekrang hati aku resah gelisah. Sbb aku fikir salah aku ke dia berubah? Sebab aku ke dia berubah? Aku ade buat salah ke dgn dia? Smpai sekarang aku masih fikir. Tapi sayang, tiada satu jawapan pun yang aku dapat. Dari mana aku kenal dia? Dari teknologi yang semakin ramai orang pakai. Aku risau sbb mungkin perasaan sayang sebagai seorang kawan tuu Allah dah kurniakan. Tapi sayang, Allah bagi pinjam dekat kami sekejap saje. Mungkin Allah ade rancangan yang lebih baik :)


" Sorry dah lama tak contact. Lepas ni aku takan lupa kau lagi. kau lah kawan dunia akhirat aku. Terima kasih sbb sudi kawan dgn aku dan banyak tolong aku :) "


Dulu, setiap kali aku on phone mesti text dia yang first tertera. Cuba bayangkan, bila kita dah lama tak pegang phone, dah lama tak contact dgn kawan baik kita dan tiba tiba bila on phone bila balik rumah ade text kawan baik kita dekat phone. Itu maknanya dia ingat kita walaupun kita takde. Tahu kan betapa gembiranya perasaan tu ? Yes perasaan dihargai. Sememangnya aku dah lama tak rasa perasaan tu. Allah bagi pinjam sekejap. Dan sekarang aku kembali dipandang tidak perlu :') Bila first time jumpa biaselah kalau kekok. Dan aku rasa sgt bodoh masa tu. K...


" Cepatlah balik.Buat aku senyum macam selalu :( "


Ya Allah.. bahagianya rasa dihargai * wipe tears * Tapi sekarang semua tuu hanya tinggal kenangan. Aku sendiri tak tau ape yang aku buat dan ape yang berlaku lepas kitaorg jumpa. Dia berubah dan mungkin juga aku berubah. Aku belum pernah rasa ade kawan jarak jauh yang boleh buat aku gelak tak ingat dunia. Kau lah yang pertama :) Tapi sayang, sekarang tiada sape lagi nak buat aku gelak. Yang nak cari pasal dgn aku. Selalu cari gaduh dgn aku. Yee, aku mengaku yang aku rindu kau. Rindu kau wahai stranger :'> Walaupun aku tau yang kau tak pernah hargai aku mcm mana aku hargai kau sekarang, dan mungkin kau juga tak akan pernah sgka yg aku akan hargai kau smpai mcm ni. Kalau kau tau pun kau akan rasa aku anoyying. Sbb kau suka cari pasal dgn aku. Dan aku rindu semua tu. 

Sekarang takde sape nak kacau kau bila kau dah tidur kan? Dan aku pun dah takan dgr suara mintak lempang kau lagi lepas ni. Mungkin sampai sini saje perhubungan kita, tapi persahabatan kita tetap smpai syurga :'> Aku harap lepas ni ade lagi sahabat yang dapat menggantikan kau. Sekarang aku hanya lihat kau rancak bertweet di timeline. mungkin kau tak pernah sedar yang kau  dah sakiti aku. Atau mungkin kau mmg tak pernah kisah pun. Aku bukan jatuh cinta. Cuma aku sayang persahabatan ni. 


Wahai Encik Cilik, terima kasih sbb dah invite aku. Dan mulakan persahabatan ni. Tapi sayang, kau yang mulakan dan kau akhirkannya sendiri. Aku tak marah. Cuma aku sedih dan kecewa. Lagi sedih bila kau langsung tak amik kisah dan buat macam takde ape pun berlaku. Mungkin ade salah silap aku yang mmbuat kan kau jadi mcm ni. Aku mintak maaf. Aku harap kau kembali. Sebab aku rindu kau. Satu saje harapan aku, aku harap kau ade masa hari lahir aku tiba nanti mcm mana aku ade bila hari lahir kau dulu :') InshaAllah doa aku takan putus untuk kau selagi hati aku masih berpegang pada persahabatan ni. Jaga diri, jaga iman. Semoga menjadi insan yang baik :) Kalau kau baca post ni dan kau dapat rasa yang ni mmg kau, call me okay :')


Ikhlas dari, 
your Personal Assistant  






Photobucket
OLDER POST | NEWER POST